Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων Αλπικό Σκι

“Ιστορικές στιγμές έζησε η Ελληνική Χιονοδρομία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Αλπικού Σκι στο Roccarasso , το μέλλον… ανατέλλει!!!”

Οι αθλητές μας στο  με ηγέτη τον Μαξ Βαλκαρετζι και τους υπόλοιπους να ακλουθούν κατά βήμα, μας έκαναν υπερήφανους και ευτυχισμένους! Στην κατηγορία junior 1 (γεν. 95-96) που ανήκουν, ο μεν Βαλκαρεντζι Μαξ κέρδισε την πρώτη θέση στο combine και τη δεύτερη θέση  στην τεχνική κατάβαση, ενώ ο Αντωνίου Γιάννης κατέλαβε την τρίτη θέση στην τεχνική κατάβαση.

2 χρυσά, 1 αργυρό & 1 χάλκινο μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Εφήβων στο Roccaraso!!!

Στην κατηγορία junior 1 (γεν. 95-96) που ανήκουν, ο Μαξ κέρδισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση και στο Super G, ενώ στο Super G οι Αντωνίου Γιάννης και Πρώιος Ιωάννης κατέκτησαν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα.  Στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση o Μαξ κατέλαβε την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης ο Αντωνίου.    

Εξαιρετική ήταν η επίδοση του Βαλκαρέντζι Μασιμιλιάννο στο αγώνισμα της ελεύθερης κατάβασης του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων – νεανίδων την Παρασκευή 2/3/12 στο Roccaroso της Ιταλίας. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε 41ος από 100 αθλητές που ξεκίνησαν τον αγώνα με συνολικό χρόνιο 1:18,63 και 140,91 βαθμούς FIS, ενώ ήταν πρώτος στην κατηγορία των αθλητών γεννημένων το 1995. Ήταν μια από τις καλύτερες επιδόσεις Έλληνα αθλητή στον συγκεκριμένο αγωνιστικό θεσμό και δικαίωσε τη φήμη ότι είναι ένας από τους καλύτερους “γρήγορους” νέους αθλητές στον κόσμο.     

Επιπρόσθετα, στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης νεανίδων με τις αθλήτριες μας να μην τερματίζουν τον αγώνα: ακυρώθηκε στη δεύτερη διαδρομή η Βλάχου Άννα και δεν τερμάτισε στην πρώτη διαδρομή η Κοκκίνη Αναστασία.   

Ακόμη μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση του Βαλκαρέντζι Μασιμιλιάννο στο αγώνισμα του SG (3/3/12): τερμάτισε 50ος με χρόνο 1:07,73 επίδοση που του έδωσε 96,41 βαθμούς FIS, ενώ ήταν πρώτος στην κατηγορία του, γεγονός που ενθουσίασε την ελληνική αποστολή η οποία και το γιόρτασε μετά την τελετή απονομής . Στο ίδιο αγώνισμα αγωνίστηκαν επίσης και οι υπόλοιποι αθλητές της εθνικής ομάδας οι οποίοι είχαν αξιοπρεπέστατη παρουσία και βελτίωσαν τη βαθμολογία τους στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Ο Αντωνίου Ιωάννης ήταν 65ος (146,43 βαθμούς FIS) και o Πρόιος Ιωάννης 69ος (196,28 βαθμούς FIS), επίσης ο Ντέλιος Μιχάλης δεν τερμάτισε στην πρώτη διαδρομή.

Οι νεανίδες (3/3/12) συμμετείχαν στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση με την Κοκκίνη Αναστασία να τερματίζει στην ικανοποιητική 76η θέση με συνολικό χρόνο 3:23,91 και 245,98 βαθμούς FIS. H Βλάχου Άννα δεν τερμάτισε στην πρώτη διαδρομή.