Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Αυλαία των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού

Με σύμμαχο τις άριστες καιρικές και χιονοδρομικές συνθήκες, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού με επίκεντρο τα χιονοδρομικά κέντρα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας και του Παρνασσού.

Τα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας είναι το χιονοδρομικό κέντρο από τη Βόρεια Ελλάδα, που επελέγη για την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων που ως σκοπό θα έχουν να δημιουργήσουν καλύτερη επαφή του κοινού με το χιόνι και τις χιονοδρομικές δραστηριότητες. Την Κυριακή, από τις 11 το πρωί, θα γίνουν χάπενιγκς πάνω στο χιόνι (χιονοκατασκευές, χιονανθρώπους και ιγκλού), με μουσική και πολλές εκπλήξεις. Θα συμμετέχουν χιονοδρομικοί σύλλογοι, ακαδημίες, δάσκαλοι του σκι, αθλητές και φίλοι του συγκεκριμένου αθλήματος.

Από την πλευρά του, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού θα παρέχει έως και την Κυριακή ελεύθερη είσοδο σε όλα τα παιδιά και δωρεάν μαθήματα σκι, σε συγκεκριμένες ώρες. Σήμερα Κυριακή πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικές δραστηριότητες με παιγνιώδη μορφή με τη συμμετοχή 80 μικρών χιονοδρόμων με τη συνεργασία της ΕΟΧ, της Σχολής Σκι Πάππος – Μπαλντούμης, και του Στέργιου Πάππου, ενώ η Γεν. Γραμματέας της ΕΟΧ Στάμου Σπυριδούλα απένειμε στους συμμετέχοντας αναμνηστικά διπλώματα.  

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (World Snow Day) γιορτάστηκε και στο Χιονοδρομικό Κέντρο “Βίτσι” της Καστοριάς.
Εκτός από τα γνωστά … Σκι, Snowboard, Έλκηθρα, ο Σ.Χ.Ο. Καστοριάς οργάνωσε και μια πιο παραδοσιακή γιορτή με μουσικές όλων των ειδών αλλά κυρίως ήχους “χάλκινων” και ψησίματα (Barbeque) με φόντο το χιονισμένο τοπίο, η γιορτή εξελίχθηκε σε γλέντι στο Snow-Bar του κέντρου, που κράτησε μέχρι το βράδυ.