Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για τα νέα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Χ.  

Αγαπητοί φίλοι,  

Με το κλείσιμο της Χιονοδρομικής περιόδου 2009-2010 θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας με σκοπό την αναφορά στα νέα αθλητικά και οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν την χρονιά που μας πέρασε  για την Ελληνική Χιονοδρομία.Αρχικά η κατάταξη του αθλήματος της χιονοδρομίας στην Δ΄ κατηγορία  από τη νέα Διοίκηση της Γ.Γ.Α. δημιούργησε την έντονη διαμαρτυρία όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τα χειμερινά αθλήματα και ιδιαίτερα των μελών της αθλητικής οικογένειας, των σωματείων της Ε.Ο.Χ.Άμεσα οργανώσαμε έκτακτη συνάντηση των σωματείων στην Κατερίνη (Ιανουάριος 2010) και συναποφασίσαμε για την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς τουςΥπουργό Πολιτισμού και Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού. Επίσης το Δ.Σ της Ε.Ο.Χ. συναντήθηκε με τον Γ.Γ..Αθλητισμού και του εξέφρασε τις αντιρρήσεις και τις τοποθετήσεις της Ελληνικής χιονοδρομίας σχετικά με την κατάταξη του αθλήματος.Αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας ήταν η επανεκτίμηση από τη Γ.Γ.Α. του αθλήματός μας και η τοποθέτησή του στη Γ΄ Κατηγορία. Στη συνέχεια όταν ανακοινώθηκαν οι επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών η  ετήσια επιχορήγηση της Ε.Ο.Χ. ανήρχετο στο ποσό των ΕΥΡΩ 350.000 δηλ. ποσοστό μείωσης 50% σε σχέση με τις επιχορηγήσεις από την Γ.Γ.Α. των προηγουμένων ετών. Παρ όλες τις προσπάθειες και τις διαμαρτυρίες μας όχι μόνο δεν άλλαξε το ύψος  της επιχορήγησης αλλά καθυστέρησε να μας δοθεί και το 1/3 του ποσού έναντι της συνολικής επιχορήγησης.

Όλα λοιπόν αυτά τα νέα δεδομένα είχαν άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις όπως όλοι γνωρίζετε στην λειτουργία των οργάνων της Ομοσπονδίας και στην οργάνωση τουΕθνικού πρωταθλήματος το οποίο στην ουσία πραγματοποιήθηκε με την συσπείρωση και προσφορά των συλλόγων μελών της Ε.Ο.Χ.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα το Δ..Σ της Ε.Ο.Χ. έχει πραγματοποιήσει  ουσιαστική μείωση των Λειτουργικών και Διοικητικών δαπανών και θα συνεχίσει με αυτή τη λογική  την τρέχουσα περίοδο. Όλοι οι παράγοντες που εργάζονται για τη χιονοδρομία προσφέρουν την βοήθεια τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στο ταμείο της Ε.Ο.Χ..Οι Τεχνικές Επιτροπές των αγωνισμάτων σχεδίασαν τους νέους αθλητικούς προγραμματισμούς και προετοιμασίες στα πλαίσια των νέων οικονομικών δεδομένων της Ε.Ο.Χ.. Σχετική ενημέρωση για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες έχετε με τις εγκυκλίους και θα γίνει γενική τοποθέτηση και αναλυτική παρουσίαση τον Σεπτέμβριο για όλα τα αθλήματα στις Ανοιχτές επιτροπές όπως επίσης και στη Γενική Συνέλευση.Όπως αντιλαμβάνεσθε θα καταβάλουμε όλοι μαζί κάθε δυνατή   προσπάθεια   για την επιβίωση του Ιστορικού αθλήματος της χιονοδρομίας γι΄ αυτό θα θέλαμε  να μας γνωρίσετε τις τοποθετήσεις και προτάσεις σας για την νέα χιονοδρομική περίοδο 2010-2011 πριν την Γ. Σ του Οκτωβρίου.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας. Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι. 

Με εκτίμηση 

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος                          Η Γεν. Γραμματέας     

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΥΡΟΥΣΗΣ           ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΤΑΜΟΥ