Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Η παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας

  Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΣ παρουσιάστηκαν η ελληνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους ΧΧΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ και το αθλητικό υλικό της εταιρείας ADIDAS το οποίο θα χρησιμοποιήσει η ελληνική αποστολή στον Καναδά.

Την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα θα αποτελούν οι:

Αθλητές: Βασίλης Δημητριάδης (Αλπικό), Λευτέρης Φάφαλης (Δρόμος Αντοχής), Θανάσης Τσακίρης (Δίαθλο), Μαρία Ντάνου (Δρόμος Αντοχής), Παναγιώτα Τσακίρη (Δίαθλο), Σοφία Ράλλη (Αλπικό), Στέφανος Αλέξιος Τσιμικάλης (Αλπικό). 

Θα συνοδεύουν οι: Βασίλης Κατσώρας (Αρχηγός Αποστολής), Δημοσθένης Γυρούσης (Συνοδός ΒΑ), Γεώργιος Σμυρναίος (Συνοδός ΒΑ), Σπυριδούλα Στάμου (Συνοδός Αλπικών), Τιμολέων Τσουρέκας (Προπονητής ΒΑ),  Αλεξάντερ Μίσκοβιτς (Προπονητής Αλπικών), Χρόνης Δρούγιας (Ιατρός), Μαρία Λιακοπούλου (Υπάλληλος ΕΟΕ), Στράτος Καρέτος (Τεχνικός Σύμβουλος ΕΟΕ)

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: …Για την αγάπη και την προσήλωση των Ελλήνων στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού. Η χιονοδρομία έχει ανάπτυξει στη χώρα μας μόλις τα τελευταία τριάντα χρόνια, ενώ πιο πριν όλα στηρίζονταν σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες ανθρώπων που ασχολούνταν με το άθλημα σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο. Η χώρα μας λόγω κλίματος, γεωγραφικής θέσης και μορφολογίας του εδάφους – παράγοντες που επηρεάζουν καθοριστικά τη διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου – δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει κάποιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο μένοντας πιστοί στο δόγμα του Πιερ ντε Κουμπερτέν ότι «σημασία έχει συμμετοχή και όχι η νίκη», στέλνουμε στη μακρινή αλλά φιλόξενη πόλη του Βανκούβερ στον Καναδά, επτά αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση που είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν, θα στείλουν παντού στον πλανήτη το μήνυμα, ότι το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει ζωντανό και στη σύγχρονη Ελλάδα.» 

Ο πρόεδρος της ΕΟΧ Γυρούσης Δημοσθένης αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθεις που κατέλαβαν οι αθλητές μας να προκριθούν στους αγώνες και στην νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στο χώρο της ΕΟΧ μετά τις εξαγγελίες της πολιτείας.  

Αρχηγός της Αποστολής κ. Βασίλης Κατσώρας στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων είπε: «Δεν πάμε στο Βανκούβερ για να κατακτήσουμε μετάλλια, αυτό το αφήσαμε για τους επαγγελματίες. Πάμε να κάνουμε αξιοπρεπή εμφάνιση και σηκώσουμε ψηλά, όσο πιο ψηλά γίνεται την Ελληνική σημαία… Το μετάλλιο που ήδη έχουμε κατακτήσει είναι αυτό του καθαρού αθλητισμού, χωρίς ουσίες, χωρίς ντόπινγκ και με πολύ σεβασμό σ΄ αυτό που μας ζήτησε η Πατρίδα να κάνουμε.»

Την ADIDAS εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής adidas Group N.A. Ευρώπης κ. Κυριάκος Κοφινάς ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Adidias στηρίζει για 4η συνεχόμενη Χειμερινή Ολυμπιάδα την αποστολή και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρας μας.

Τέλος για τους αθλητές μας μίλησαν οι Τσακίρης Αθανάσιος και Δημητριάδης Βασίλειος που τόνισαν τη σημασία που έχει για αυτούς η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες και αποτελεί το ισχρότερο κίνητρο να κάνουν αθλητισμό.