Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΕΟΧ ΜΕ ΓΓ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Χ. συναντήθηκε σήμερα με το νέο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή Πάνο,  προκειμένου να ενημερωθεί για το νέο αθλητικό σχεδιασμό που προωθείται για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στη χώρα μας.       

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε φανερό ότι υπήρξε απόλυτη διάσταση απόψεων, όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο νέος ΓΓΑ το άθλημα της Χιονοδρομίας και τις ιδιαιτερότητες που το χαρακτηρίζουν. Η θέση της Ε.Ο.Χ. είναι σαφής και συγκεκριμένη. Θεωρούμε ότι  πρέπει να ενταxθεί στη Β΄ Κατηγορία αθλημάτων, με βάση τα κριτήρια που προβλέπει ο νέος σχεδιασμός και όχι στη Δ’ Κατηγορία που η ΓΓΑ κατατάσσει. Ο ΓΓΑ επιφυλάχτηκε να επανεξετάσει το θέμα, επιμένοντας όμως στις αρχικές του απόψεις.       

Μετά από τα παραπάνω το Δ.Σ. της Ε.Ο.Χ. αποφάσισε:Α) Να αναστείλει της διεξαγωγή του Εθνικού Πρωταθλήματος Χιονοδρομίας, καθώς και την ανάκληση των Εθνικών Ομάδων από τις αποστολές, για οικονομικούς λόγους, έως την οριστικοποίηση των αποφάσεων του ΓΓΑ. Β) Να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Γ.Σ. των συλλόγων μελών της, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις.         

Το Δ.Σ.