Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Εθνική Ομάδα Αλπικών Αγωνισμάτων

Εθνική Ομάδα ΑΑ

Εθνική Ομάδα ΑΑ

 

     Νέα Εθνικής Ομάδας Αλπικών Αγωνισμάτων 

Μετά από μια μακροπρόθεσμη περίοδο προετοιμασίας, που ουσιαστικά ξεκίνησε με το τελείωμα της προηγούμενης σεζόν στο Χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι μέχρι και αρχές Δεκεμβρίου σε Ελλάδα και Αυστρία (συγκεκριμένα στον Παγετώνα του Hintertux), ήρθε η ώρα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

 

Η αγωνιστική δράση λοιπόν ξεκίνησε στις 12-13/12/09 στο Matrei i Ostt. στην Αυστρία, όπου εκεί έλαβε μέρος ο Τριποδάκης Παύλος σε δύο αγώνες SG.

Στην συνέχεια στις 16/12/2009 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Obereggen της Ιταλίας σε αγώνα Σλάλομ συμμετείχαν οι αθλητές Δημητριάδης Βασίλειος και Μπόνου Νικόλαος.

Η ομάδα στις 17-19/12/2009 βρισκόταν στο Klausberg της Ιταλίας και συμμετείχε  με τους Δημητριάδη, Μπόνου, Τσακνάκη (πρώτος του αγώνας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του) και Ράλλη σε τέσσερις αγώνες 2 SL και 2 GS. Ο Τσιμικάλης Στέφανος συμμετείχε στον αγώνα (2 SL) στο Bansko 19-20/12/2009.

Τέλος τους αγώνες για το Δεκέμβριο έκλεισε ο Παύλος Τριποδάκης με την συμμετοχή του σε (2 GS, 2 SG, SC) στο Magnitogorsk της Ρωσίας από 20-25/12/09.

                     

Δυστυχώς όμως η πρώτη σειρά αγώνων της Εθνικής Ομάδας Αλπικών Αγωνισμάτων που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, δεν κύλησε πολύ καλά σχεδόν για όλους τους αθλητές /-τριες μας, όσον αφορά αποτελέσματα – βαθμούς (εκτός από τον Παύλο Τριποδάκη που βελτίωσε λίγο τους βαθμούς του στο SG) , διότι δεν είχαμε στους περισσότερος αγώνες τερματισμούς (ιδιαίτερα στις δεύτερες διαδρομές) . Από την άλλη πλευρά όμως οι καθαρές πρώτες διαδρομές επιβεβαίωσαν την καλή κατάσταση των αθλητών /-τριων μας και έδειξαν ότι είναι θέμα χρόνου να έρθουν και τα αποτελέσματα.

 

Ο Εθνικός Προπονητής Αλέξανδρος Μίσκοβιτς επισήμανε: όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και η δουλειά – προσπάθεια  που κάναμε μέχρι τώρα πιστεύω ότι θα αποδώσει καρπούς στο άμεσο μέλλον. Ο Δημητριάδης εκτός από το ευρωπαϊκό κύπελλο στο  Obereggen, που ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας, στους άλλους αγώνες φλέρταρε συνέχεια με την πρώτη θέση, αλλά δυστυχώς δεν είχε την ηρεμία και την απαιτούμενη συγκέντρωση για να τελειώσει τους αγώνες. Ο Μπόνου επίσης είχε καλές διαδρομές αλλά και αυτός στο δεύτερο μισό του αγώνα δεν έδειχνε την απαιτούμενη προσοχή. Ο Τσακνάκης είναι πλέον καλά και βελτιώνεται συνέχεια. Ο Τσιμικάλης είχε μια παρά πολύ καλή πρώτη διαδρομή στο δεύτερο Σλάλομ στο Bansko και έδειξε ότι είναι στο σωστό δρόμο. Επίσης και η Ράλλη είναι σε καλή κατάσταση και θα το δείξει στους επόμενους αγώνες.

Στην συνέχεια ακολουθεί ένας δύσκολος Ιανουάριος, μπαίνοντας  και στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς, με πολλούς αγώνες στο πρόγραμμα με πρώτο και καλύτερο, την συμμετοχή του Βασίλη Δημητριάδη στις 06/01/10 στην Κροατία στον αγώνα WC Σλάλομ στο Zagreb. Επίσης η ομάδα θα συμμετέχει σε αγώνες στην Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Γαλλία, Αρμενία, Σλοβενία, Βοσνία και Βουλγαρία, ευελπιστώντας σε καλά αποτελέσματα και βελτίωση βαθμών, διότι θεωρητικά όλα τα μέλη της ομάδας έχουν την πιθανότητα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.