Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Τακτική Γενική Συνέλευση 2014

DSCF7598

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΟΧ στο Μέτσοβο το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 αφού τόσο η φιλοξενία του ΕΟΣ Μετσόβου όσο και οι εργασίες της Συνέλευσης κυμάνθηκαν σε υψηλά οργανωτικά επίπεδα και σε άριστο κλίμα. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των 20 και πλέον σωματείων, με δικαίωμα ψήφου οι 15, και της ΕΟΕ (Κατσώρας Βασίλειος), ο οποίος απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΟΧ Γυρούσης Δημοσθένης, αφού ευχαρίστησε τους αθλητές, γονείς, στελέχη και σωματεία για την εποικοδομητική συνεργασία, έκανε τον απολογισμό της περασμένης περιόδου. Τονίζοντας τόσο τα αρνητικά: τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε το ΔΣ και τη μείωση του αριθμού των αθλητών στο εθνικό πρωτάθλημα. Όσο και τα θετικά: την αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών των εθνικών ομάδων, την συμμετοχή των ελλήνων αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Σότσι 2014 και την προσαρμογή της ΕΟΧ στα νέα οικονομικά δεδομένα. Επίσης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό, που βρίσκετε σε εξέλιξη, και τους φιλόδοξους αθλητικούς στόχους της νέας περιόδου.

Με τη σειρά του ο γεν. γραμματέας και πρώην ταμίας της ΕΟΧ, Νικητίδης Γεώργιος, έκανε τον οικονομικό απολογισμό και παρουσίασε τον προϋπολογισμό της νέας περιόδου. Οι απολογισμοί του 2014 και ο προϋπολογισμός του 2015 υπερψηφίστηκαν από τα σωματεία που παραβρέθηκαν. Παράλληλα η Γ.Σ. υιοθέτησε, ύστερα από πολύ συζήτηση τις τροποποιήσεις τους καταστατικού της ΕΟΧ και τις αλλαγές των κανονισμών.

Πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης τιμήθηκαν: από το Δήμο Μετσόβου ο Αγγέλης Απόστολος για την συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Σότσι 2014 και από την ΕΟΧ, ο Τριποδάκης Παύλος για την παραγωγή ταινίας με θέμα την προετοιμασία της προ-Ολυμπιακής Ομάδας για το Σότσι 2014.

DSCF7583