Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Συμμετοχή αθλητών σε διεθνείς αγώνες

Επιβεβαίωσαν σε ένα ακόμη αγώνα την αγωνιστική τους ποιότητα οι δύο Έλληνες πρωταθλητές των αλπικών Γιάννης Αντωνίου και Γιάννης Πρώιος. Στο διεθνή αγώνα του Μισέκι της Τσεχίας (6-7.02.2016) ο πρώτος είχε καλύτερη επίδοση αυτή τη φορά και στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης τερμάτισε 7ος με συνολικό χρόνο 1:25,19. Ο Γιάννης Πρώιος τη δεύτερη ημέρα στο ίδιο αγώνισμα κατετάγη 6ος με συνολικό χρόνο 1:24,33.  Στην κατηγορία γυναικών η Μαρία Σαμαρίνου ήταν η καλύτερη ελληνίδα αφού τερμάτισε στην 15η θέση με συνολικό χρόνο 1:30,01 στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης με 90,41 βαθμούς FIS. H επίδοση αυτή ήταν η καλύτερη της τη φετινή περίοδο. Αισθητή βελτίωση στη διεθνή βαθμολογία της, επίσης, είχε η Τζιούφα Αικατερίνη γεγονός που της πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να κερδίσει την πρόκριση  για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων.

Σε διεθνείς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Πάσο Σαν Πελεγκρίνο της Ιταλίας από τις 2 εως 6 Φεβρουαρίου 2016, άλλο ένα μέλος της εθνικής ομάδας των Αλπικών, ο αθλητής του ΕΟΣ Θε/κης Βαλκαρετζι Μαξ συμμετείχε σε τέσσερα αγωνίσματα. H 49η θέση με συνολικό χρόνο 2:15,57 και 76,89 βαθμούς FIS ήταν η καλύτερη επίδοση του, την οποία πέτυχε  στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχν. κατάβασης.

Μια μεγάλη επίδοση πραγματοποίησε στο διεθνή αγώνα Αλπικών που έλαβε χώρα στο Mzaar Kfardebian του Λιβάνου τις 8 Φεβρουαρίουτ ο Βασίλειος Μάντσιος. Ο αθλητής του ΕΟΣ Νάουσας τερμάτισε όγδοος στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης με συνολικό χρόνο 1:41,82, που αποτελεί την καλύτερη αγωνιστική του εμφάνιση σε διεθνή αγώνα.