Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Στις κορυφές του θεάματος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων των κατηγοριών αντρών, νέων και εφήβων στα 3-5 Πηγάδια τις 28/2 και 1/3/2015. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τους έμπειρους διοργανωτές (ΕΟΣ Νάουσας) οι οποίοι με την αμέριστη και επαγγελματική υποστήριξη των στελεχών του Χ/Κ έβγαλαν σε πέρας την αποστολή τους και έδωσαν τη δυνατότητα στους καλύτερους έλληνες χιονοδρόμους να αγωνιστούν σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Τη πρώτη ημέρα (27/2/15) πραγματοποιήθηκε κύπελλο Ελλάδος στην τεχνική κατάβαση και τις επόμενες δύο ημέρες (28/2-1/3/15) έγινε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα αγωνίσματα τις τεχνικής και γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης. Οι αγώνες ήταν και διεθνείς και αυτό έδινε ένα επιπλέον κίνητρο στους αθλητές να αγωνιστούν και να βελτιώσουν τη διεθνή βαθμολογία τους.

Στο κύπελλο Ελλάδος ο αθλητής που ξεχώρισε και απέδειξε ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους έλληνες αθλητές ήταν ο Νικόλαος Μπόνου(ΑΛΠ). Μετά από ένα χρόνο απουσίας επανήλθε δριμύτερος και πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία αντρών. Στις γυναίκες και στα αγωνίσματα της τεχνικής κατάβασης η Σοφία Ράλλη (ΝΑΟ) κατέκτησε τόσο τον τίτλο της κυπελλούχου Ελλάδος όπως και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος 2015. Στις νεανίδες στο συγκεκριμένο αγώνισμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος νικήτρια αναδείχτηκε η Αναστασία Μάντζιου.

Στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης την  καλύτερη επίδοση και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος Νέων κατέκτησε το μεγάλο φαβορί ο Ιωάννης Αντωνίου (ΚΑΡ). Ο Νίκος Μπόνου ήταν δεύτερος στη γενική και πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία αντρών, ενώ στους έφηβους έγινε πραγματική μάχη με τον Παναγιώτη Παπαναγιώτου (ΒΟΛ) να κερδίζει τελικά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης ο Πρώιος Ιωάννης (ΟΡΕ) ήταν ασυγκράτητος είχε την καλύτερη επίδοση στον αγώνα και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία νέων. Στους άντρες πρώτευσε ο Κώστας Συκαράς (ΑΡΑ) και στους έφηβους ο Νίκος Τζιόβας (ΑΛΠ). Στις γυναίκες, στο ίδιο αγώνισμα, η Γκόγκου Αναστασία έκανε σπουδαία κούρσα και ήταν η νικήτρια στη γενική και πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικών 2015. Τέλος στην κατηγορία νεανίδων η Αικατερίνη Τζιούφα (ΓΡΕ) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος.

antoniou 4

!cid_IMG_20150301_162740