Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Παπαπαναγιώτου

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο άναψε σήμερα η Φλόγα για το Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας “Vorarlberg & Liechtenstein 2015”.
Στην Τελετή Αφής που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Πρωθιέρεια ήταν η Κατερίνα Λέχου και πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο πρωταθλητής του Αλπικού σκι και αθλητής του ΕΟΣ Βόλου, Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου. Είχε προηγηθεί ο χορός των Ιερειών, που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής που συνέθεσε ο Γιάννης Ψειμάδας. Τον Ολυμπιακό ύμνο τραγούδησε η σοπράνο Αναστασία Ζαννή.
Την Τελετή παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η Πρόεδρος των Special Olympic Hellas Γιάννα Δεσποτοπούλου και μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.
Τη Φλόγα, για να ξεκινήσει το ταξίδι της, παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικό Γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστρίας, κ. Peter Mennel καθώς και στον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Λιχτενστάιν, κ. Leo Kranz.
To 12o Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας “Vorarlberg & Liechtenstein 2015”, θα διεξαχθεί στην Αυστρία και το Λιχτενστάιν από τις 25 ως τις 30 Ιανουαρίου και θα πάρουν μέρος 900 αθλητές και αθλήτριες 15 ως 18 ετών από 45 κράτη, που θα αγωνιστούν σε οκτώ αθλήματα με 29 αγωνίσματα. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με πέντε αθλητές στα αθλήματα αλπικό, δρ. αντοχής και δίαθλο.

ÔÅËÅÔÇ ÁÖÇÓ ÊÁÉ ÐÁÑÁÄÏÓÇÓ ÃÉÁ ÔÏ ×ÅÉÌÅÑÉÍÏ ÏËÕÌÐÉÁÊÏ ÖÅÓÔÉÂÁË ÅÕÑÙÐÁÉÊÇÓ ÅÍÏÔÇÔÁÓ " Vorarlberg - LIechtenstein 2015 " ÔÅËÅÔÇ ÁÖÇÓ ÊÁÉ ÐÁÑÁÄÏÓÇÓ ÃÉÁ ÔÏ ×ÅÉÌÅÑÉÍÏ ÏËÕÌÐÉÁÊÏ ÖÅÓÔÉÂÁË ÅÕÑÙÐÁÉÊÇÓ ÅÍÏÔÇÔÁÓ " Vorarlberg - LIechtenstein 2015 "