Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Πρώτοι Αντωνίου και Τσιόβολου

Εντυπωσιακός ήταν απολογισμός της ελληνικής ομάδας και στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης στο διεθνή αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Κολαζίν του Μαυροβουνίου τις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2017.

Την πρώτη ημέρα στην κατηγορία αντρών ο Γιάννης Αντωνίου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με νέα σπουδαία επίδοση (51, 10 βαθμούς FIS). Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Πρώιος με μόλις ο,31 δεύτερα από τον πρώτο νικητή.

Στο ίδιο αγώνισμα οι Μαρία Ελένη Τσιόβολου και Μαρία Σαμαρίνου επανέλαβαν το άθλο των αντρών και κέρδισαν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα με 0,19 δεύτερα διαφορά στον χρόνο και 127,53 και 129,22 βαθμούς FIS αντίστοιχα.

Τη δεύτερη ημέρα οι άντρες δεν κέρδισαν κάποιο μετάλλιο, με τον Γιάννη Αντωνίου να τερματίζει τέταρτος και να είναι ο καλύτερος έλληνας. Οτι δεν κατάφεραν οι άρρενες, το πέτυχαν οι γυναίκες με τις  Μαρία Ελένη Τσιόβολου και Μαρία Σαμαρίνου να πετυχαίνουν να ανέβουν στο βάθρο και να κερδίζουν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο.

Στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας τις ίδιες ημερομηνίες (21 & 22.12.17) διεξήχθε διεθνής αγώνας τεχνικής κατάβασης με τον Νίκο Τζιόβα να κερδίζει δύο χάλκινα μετάλλια με πολύ καλές επίδοσεις (43,86 και 46,03 βαθμούς FIS). Στις γυναίκες είχαμε, επίσης, ελληνικές συμμετοχές, χωρίς όμως να πετύχουν κάποια αξιοσημείωτη επίδοση.