Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

ΠΑΧ Π1 Κ1

Συναρπαστικό ήταν το διήμερο (16 & 17.03.2019) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των κατηγοριών Π1 και Κ1 στη Βίγλα της Φλώρινας. Οι μικροί έκαναν ότι μπορούσαν να καθηλώσουν τους θεατές με το πλούσιο θέαμα και τον υψηλό συναγωνισμό.

Στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης στην κατηγορία Κ1 πρώτευσε με συνολικό χρόνο 1:42,89  η Ρεγγίνα Ελευθερία Καλτσογιάννη, χάρη στην εξαιρετική πρώτη διαδρομή τους. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η Μαρία Αικατερίνη Παπαστάθη και το χάλκινο η Ραφαηλία Παλάντζα. Στα αγόρια, κατηγορία Π1, ο Ιωάννης Σκλατινιώτης επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με συνολικό χρόνο 1:41,40, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου να λάβει το χρυσό μετάλλιο. Ο Απόστολος Βουγιούκας και ο Νικόλαος Γιαννάκης ήταν οι δύο άλλοι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών κα πήραν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης η Σταματία Ζίκου με χρόνο 1:04,26 ήταν ανώτερη από τα φαβορί τις Ρεγγίνα Ελευθερία Καλτσογιάννη και Ραφαηλία Παλάντζα, που αρκέστηκαν στα ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Στην κατηγορία Π1 ο Ευάγγελος Ορέστης Σκληβανιώτης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του πανελληνιονίκη αφού είχε την γρηγορότερη διαδρομή από το δεύτερο Βασίλειο Εμμανουήλ Παπακρίβο και τον τρίτο Ιωάννη Σκληβανιώτη.         

Στο αγώνισμα του ατομικού παράλληλου ο Ιωάννης Σκλατινιώτης ήταν άπιαστος και ο νικητής στην κατηγορία Π1 και διπλασίασε τα χρυσά μετάλλια. Στην κατηγορία Κ1 άλλη μια αθλήτρια του ΕΟΣ Λάρισας, η Θεοπίστη Γεωργιάδη, έκανε σπουδαία εμφάνιση και κέρδισε τον αγώνισμα του PSL.

Αρχεία [4]