Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

ΠΑΧ Παίδων Κορασίδων

Με την συμμετοχή περισσότερων από 140 αθλητών και αθλητριών των κατηγοριών παίδων κορασίδων ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλπικών, στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας τις 8, 9 και 10 Απριλίου.

Στην κατηγορία παίδων πρωταγωνιστές ήταν οι Απόστολος Βουγιούκας και Βασίλειος Παλάντζας αφού μοιράστηκαν τα δύο χρυσά και αργυρά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα. Στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης  ο Απόστολος Βουγιούκας ήταν ο γρηγορότερος και με συνολικό χρόνο 1:45,75 τερμάτισε στην πρώτη θέση. Δεύτερος κατετάγη ο Βασίλειος Παλάντζας (+2,75) και τρίτος ο Μιχάλης Αλευρίδης (+3,65). Στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης ο Βασίλης Παλάντζας με χρόνο 1:31,57 κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ τον ακολούθησε ο Απόστολος Βουγιούκας (+2,66) στη δεύτερη και ο Γεώργιος Χρυσόβα Σπηλιώτης (+8,22).

Στην κατηγορία κορασίδων η Άρτεμις Παπαγεωργίου ήταν η κορυφαία αθλήτρια της κατηγορίας αφού είχε την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων με ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στα αγωνίσματα τεχνικής και γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, αντίστοιχα. Στην αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης ο συνολικός χρόνος της ήταν 1:50,08, με την Μαρία Κωνσταντίνα Παπαχατζή να κερδίζει το αργυρό μετάλλιο (+1,77) και την Άννα Σμπίλη το χάλκινο (+2,52). Στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης με συνολικό χρόνο η Θεοπίστη Γεωργιάδου ήταν η μεγάλη νικήτρια αφού πέτυχε να ᾽᾽υποσκελίσει᾽᾽ τις Άρτεμις Παπαγεωργίου (+1,66) και Άννα Σμπίλη (+3,67), η οποία κέρδισε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο.

Στους μικρούς παίδες, ο Βασίλης Ασβεστάς πέτυχε να ανέβει δύο φορές στο βάθρο των νικητών και να κερδίσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στα αγωνίσματα της γιγαντιαίας και τεχνικής κατάβασης αντίστοιχα. Στο γιγαντιαίο τα υπόλοιπα μετάλλια κέρδισαν οι Άγγελος Πήχας (αργυρό) και Μάριος Ντάνος (χάλκινο). Ενώ στην τεχνική κατάβαση ο μεγάλος νικητής ήταν ο Δημήτρης Κουκουμπής και δεύτερος κατετάγη ο Δημήτρης Μπρέμπος.

Στις μικρές κορασίδες, η Μαρίνα Πραξιθέα Γκούντουρα και η Ελένη Ζίκου κέρδισαν από ένα χρυσό και αργυρό μετάλλιο στα δύο αγωνίσματα. Στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης μετά τις Γκούντουρα και Ζίκου κατέλαβε την τρίτη θέση η Ειρήνη Φιλλιπίδου. Στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης τις Ζίκου και Γκούντουρα ακολούθησε η Σοφία Γκίκα.