Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Παρουσία του προέδρου της ΕΟΧ

eoeΣτην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρευρέθη ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και μίλησε με τα μέλη της ΕΟΕ αλλά και τους Προέδρους  των αθλητικών ομοσπονδιών, παρόντος του προέδρου της ΕΟΧ κ. Γυρούση Δημοσθένη και του εκπροσώπου της ΕΟΧ στην ΕΟΕ κ. Κατσώρα Βασίλειο, που είχαν προσκληθεί από τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΟΕ, ο κ. Συναδινός εξέθεσε την κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού όσον αφορά στα οικονομικά και τόνισε ότι θα υπάρξει διεκδίκηση και νέας επιχορήγησης πέραν των αρχικών 46.952.000 ευρώ, η οποία αν δεν είναι μεγαλύτερη, θα είναι στα ίδια επίπεδα με την περσινή συνολική επιχορήγηση.

Πρόσθεσε ότι ήδη προχωρά η εκταμίευση του 40% του ποσού που έχει προϋπολογιστεί για κάθε αθλητική ομοσπονδία, αλλά και των 300.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για επισκευές στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαππείου, ώστε να επαναλειτουργήσει. Τέλος, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προκειμένου να ενισχυθεί το έργο του, το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος αφού καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκταμίευση των 300.000 ευρώ για το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο.

Επίσης ζήτησε από την Πολιτεία να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα Ολυμπιακά αθλήματα επισημαίνοντας ότι παίρνουν ενίσχυση αθλήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την ίδια ώρα που δεν υπάρχει καμία οικονομική επιχορήγηση σε Ομοσπονδίες αναγνωρισμένων Ολυμπιακών αθλημάτων.

Ο κ. Καπράλος επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να παραχωρούνται δωρεάν οι κρατικές εγκαταστάσεις για προπόνηση στις Εθνικές ομάδες και όχι η Πολιτεία να ζητά ενοίκιο για χώρους, όπως για παράδειγμα το Ολυμπιακό Στάδιο.

Τέλος επισήμανε ότι οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν ζητήσει πρώτες την ενεργοποίηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο στα οικονομικά τους, ώστε να μην δημιουργούνται «σκιές» γύρω από τους αθλητικούς παράγοντες που προσφέρουν εδώ και χρόνια εθελοντική εργασία για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Στη συνέχεια, όλοι οι εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών παρουσίασαν στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού την κατάσταση των αθλημάτων τους και ανέλυσαν τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως οικονομικής φύσεως, καθώς από την αρχή του έτους δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ έναντι της κρατικής επιχορήγησης.