Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων

Ένα συναρπαστικό διήμερο έλαβε χώρα στο ΧΚ Πηλίου όπου διεξήχθε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π2 Κ2 στα αγωνίσματα Γιγαντιαίας (17.3.18) και Τεχνικής Κατάβασης (18.3.18). Οι αγώνες ήταν πολύ εντυπωσιακοί σε θέαμα, με πολλές διακυμάνσεις και μεγάλο συναγωνισμό μεταξύ των αθλητών και των ομάδων.

Στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και στην κατηγορία Κορασίδων η Μαρία Μαργαρίτη ήταν η πιο γρήγορη αθλήτρια και στις δύο διαδρομές και κέρδισε δίκαια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η Ευανθία Αικατερίνη Τρούπκου η οποία κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο από την καταπληκτική δεύτερη διαδρομή της. Στην τρίτη θέση κατετάγει η Φαίδρα Μανιουδάκη ένα από τα μεγάλα φαβορί των αγώνων. Στους Παίδες ο Χρήστος Μαρμαρέλης κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για πολλοστή φορά τη φετινή χρονιά και απέκτησε προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος 2018. Ο Δημήτριος Ασβεστάς έχασε στις λεπτομέρειες το χρυσό μετάλλιο και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Αθανάσιος Τσιτσέλης.

Στην Τεχνική κατάβαση ο Δημήτρης Ασβεστάς πέτυχε, ότι δεν κατάφερε στο γιγαντιαίο, να κερδίσει δηλαδή το χρυσό μετάλλιο και να γίνει 1ος Πανελληνιονίκης. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Θόδωρος Χαλκίδης και το χάλκινο ο Ιωάννης Πρωτοψάλτης. Στις κορασίδες η μεγάλη νικήτρια ήταν Μαρία Νικόλ Καλτσογιάννη με εξαιρετικό σκι και πολύ ενέργεια. Η Αριάδνη Έττλι πέτυχε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και η Ευανθία Αικατερίνη Τρούπκου να πανηγυρίζει για άλλο ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά το χάλκινο.