Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 2018

Οι εκδηλώσεις στον Παρνασσό

Οι εορτασμοί και οι δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού αναμένεται να κορυφωθούν το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού με πολύ παιχνίδι, διαγωνισμούς DJs, βραβεύσεις, αλλά και ένα ξεχωριστό πάρτι για μικρούς και μεγάλους! Ήδη από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, έχει σημειωθεί μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στα παιχνίδια με το χιόνι.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού συνεχίζει να υποδέχεται παιδιά έως 15 ετών για να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις με μόνο 2€ Κάρτα Χρήσης αναβατήρων! Επιπλέον, η Σχολή Σκι Πάππος – Μπαλντούμης παρέχει εκπτωτικά μαθήματα σκι και snowboard με δωρεάν παροχή εξοπλισμού.
Για 7η συνεχή χρονιά και στο πλαίσιο του επιτυχημένου διεθνούς προγράμματος «Φέρτε τα παιδιά στα Χιόνια» από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομία (Federation International de Ski –FIS), η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (21 Ιανουαρίου 2018) έχει εορταστεί φέτος σε 46 χώρες σε όλο τον κόσμο με 521 εκδηλώσεις.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, Gian Franco Kasper, ανέφερε σχετικά, «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το να βλέπουμε τόσες πολλές ομάδες ανθρώπων από τόσες χώρες να ενώνονται για να πετύχουν ένα στόχο, να εξερευνήσουν τα παιδιά το χιόνι, να παίξουν και να χαρούν».
Η 7η συνεχή χρονιά εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού περιλαμβάνει δραστηριότητες στην Αυστρία, την Κίνα, την Πολωνία και τη Λιθουανία. Τόσο στην

Κίνα όσο και στην Πολωνία, οι δραστηριότητες θα είναι διπλάσιες σε μέγεθος, σε σύγκριση με τους περσινούς εορτασμούς. Στην Πολωνία, 50 σχολές σκι και snowboard θα παρέχουν δωρεάν μαθήματα ενώ στην Κίνα, 55 χιονοδρομικά θα φιλοξενήσουν μαθήματα σκι και δωρεάν χρήση αναβατήρων.
Επιπλέον, η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού θα γιορταστεί και σε αστικές περιοχές όπως το Πεκίνο, τη Στοκχόλμη, τη Βαρσοβία, το Βίλνιους, τη Δρέσδη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Ριάντ, το Ταλίν, το Μινσκ, τη Σόφια και το Αλμάτι
Τα 2012 πραγματοποιήθηκαν 225 εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού και το 2015, 645 εκδηλώσεις. Για τα επόμενα τρία χρόνια, η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονιού στοχεύει σε ομαλή ανάπτυξη και επίτευξη 500 εκδηλώσεων ετησίως έως το 2022.

Σας περιμένουμε, όλους με μεγάλη χαρά για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 2018!!!

Περισσότερες Πληροφορίες:
Αναλυτικά, το πρόγραμμα για το Σάββατο 20 Ιανουαρίου:
Freestyle σκι και Snowboarding Show από τις 08:00 έως τις 16:00 στη θέση Κελάρια
Δημιουργία πραγματικού Ιγκλού, το οποίο θα χωράει 8 άτομα
Τουρνουά Γιγάντιου Παράλληλου Σλάλομ, Διαγωνισμός Αλμάτων για παιδιά και οικογένειες στη θέση Κελάρια, Χιονοπόλεμος, Ελκυθοδρομία
Ολοκλήρωση της ημέρας με λαμπαδηδρομία στη θέση Κελάρια

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΙΟΝΙΟΥ 2018 (World Snow Day):
Είναι μέρος της Διεθνούς Καμπάνιας της FIS με τίτλο «Φέρτε τα Παιδιά στο Χιόνι»
Είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ Χιονιού που προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για Απόδραση, Αναζήτηση και Απόλαυση στο χιόνι, για τα παιδιά και τις οικογένειές τους
Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων
Είναι μια ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν τα χειμερινά σπορ, αλλά και για όσους είναι λάτρεις του χιονιού για να ανακαλύψουν και να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητες γύρω από το χιόνι
Είναι μια ημέρα γιορτής για όλη τη χιονισμένη φύση και για κάθε τι χιονισμένο
Έχει σαν κεντρικό μήνυμα το τρίπτυχο:

ΑΠΟΔΡΑΣΕ από την γκρίζα καθημερινότητα, ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ νέες εμπειρίες, διασκεδαστικές δραστηριότητες, ΑΠΟΛΑΥΣΕ ώρες ξενοιασιάς, κεφιού και τη μαγεία του λευκού χιονιού.

Οι εκδηλώσεις στο Σέλι

Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 2018, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, που αλλού….στα χιόνια..στο Σέλι!!!!
523 event σε 46 χώρες, ένα από αυτά είναι και το δικό μας!!!
Φέρτε τα παιδιά σας στο χιόνι να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο της χιονοδρομίας, να παίξουν, να μάθουν και να διασκεδάσουν!!!
Σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις, διάφορα παιχνίδια, πάρκο χιονιού και δωρεάν κάρτες χρήσης αναβατήρων (για παιδια εως 12 ετών) από το χιονοδρομικό κέντρο!!!
Παράλληλα το μεσημέρι θα γίνει και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου!!
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!!!
Ο ΣΧΟΒ συμμετέχει στο πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας ski FIS Snowkidz τα τελευταία 2 χρόνια και από φέτος είναι και επίσημος οργανωτής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού!
Τα λογότυπα της FIS χρησιμοποιούνται με ειδική άδεια της Διεθνούς Ομοσπονδίας.