Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 2018

Με μεγάλη επιτυχία και για 7η συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, με σύνθημα «Φέρτε τα παιδιά στα χιόνια». Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού κορυφώθηκαν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, παρά τη βροχή και το χιονόνερο, με μικρούς και μεγάλους να διασκεδάζουν με τη ψυχή τους στα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού.
Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού γιορτάστηκε σε όλο τον κόσμο για 7η συνεχή χρονιά με 516 εκδηλώσεις σε 44 χώρες, σημειώνοντας τα δεύτερα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στην ιστορία του προγράμματος.
Η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, Sarah Lewis, σχολίασε σχετικά, «Στόχος μας είναι να κάνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού μια αξέχαστη εμπειρία για όλους όσους τη ζουν κάθε χρόνο. Είναι η τέταρτη φορά που είχαμε πάνω από 500 εκδηλώσεις παγκοσμίως, κάτι το οποίο σημαίνει ότι προσελκύουμε μεγάλο αριθμό από λάτρεις των χειμερινών sports».
Οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, έδωσαν την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας μέχρι 15 ετών και τις οικογένειές τους, να γνωρίσουν και να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο, κάνοντας σκι και παίρνοντας μέρος σε πολλές δραστηριότητες. Επιπλέον, η Σχολή Σκι Πάππος – Μπαλντούμης παρείχε εκπτωτικά μαθήματα σκι και snowboard με δωρεάν παροχή εξοπλισμού σε μικρούς και μεγάλους.
Το 2012 πραγματοποιήθηκαν 225 εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού και το 2015, 645 εκδηλώσεις.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονιού στοχεύει σε ομαλή ανάπτυξη και επίτευξη 500 εκδηλώσεων ετησίως έως το 2022.
Σας περιμένουμε του χρόνου, στις 20 Ιανουαρίου 2019, για να γιορτάσουμε ακόμα μία φορά την αγάπη μας για το χιόνι!!!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΙΟΝΙΟΥ 2018 (World Snow Day):
Είναι μέρος της Διεθνούς Καμπάνιας της FIS με τίτλο «Φέρτε τα Παιδιά στο Χιόνι»
Είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ Χιονιού που προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για Απόδραση, Αναζήτηση και Απόλαυση στο χιόνι, για τα παιδιά και τις οικογένειές τους
Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων
Είναι μια ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν τα χειμερινά σπορ, αλλά και για όσους είναι λάτρεις του χιονιού για να ανακαλύψουν και να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητες γύρω από το χιόνι
Είναι μια ημέρα γιορτής για όλη τη χιονισμένη φύση και για κάθε τι χιονισμένο
Έχει σαν κεντρικό μήνυμα το τρίπτυχο:

ΑΠΟΔΡΑΣΕ από την γκρίζα καθημερινότητα,

ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ νέες εμπειρίες, διασκεδαστικές δραστηριότητες,

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ώρες ξενοιασιάς, κεφιού και τη μαγεία του λευκού χιονιού