Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Με στόχο την υπέρβαση

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα αγωνιστική περίοδος για τους αθλητές των Αλπικών Αγωνισμάτων. Ύστερα από μια ᾽᾽γεμάτη᾽᾽ περίοδο προετοιμασίας αλλά και με αρκετά προβλήματα εξαιτίας τραυματισμών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, τα μέλη των εθνικών ομάδων με ´´σημαιοφόρο᾽᾽ τον Γιάννη Αντωνίου θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση σε ένα πρόγραμμα αγώνων ιδιαίτερα επίπονο και απαιτητικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διεθνείς αγώνες, ευρωπαικά και παγκόσμια κύπελλα και τη μεγαλύτερη διοργάνωση του 2019, το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών γυναικών στο Are της Σουηδίας.

Για τις εφηβικές ομάδες το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων στην Ιταλία και το EYOF στη Βοσνία, αποτελούν τις σημαντικότερες διοργανώσεις της χρονιάς αλλά και μια ευκαιρία για τους αθλητές να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, να βελτιώσουν τη διεθνή βαθμολογία τους και να ενταχθούν στην Α᾽ ομάδα. 

Για τους μικρούς εφήβους ο συναγωνισμός αναμένεται έντονος αφού το 2019 είναι προ ολυμπιακή χρονιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Λωζάνης 2020 και η συγκομοιδή βαθμών θα καθορίσει την πρόκριση τους στην μεγαλύτερη διοργάνωση.