Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Εξαιρετικές επιδόσεις στα Αλπικά

alpineΕξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των αθλητών του Αλπικού στους τελευταίους διεθνείς αγώνες που συμμετείχαν, αναλυτικότερα:

Ο Μπόνου Νίκος έκανε ατομικά ρεκόρ στο Erzurum της Τουρκίας τόσο στην τεχνική όσο και στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση και βελτίωσε αισθητά τη βαθμολογία του στην λίστα της FIS. Τις 14 /12, στην τεχνική κατάβαση, τερμάτισε δεύτερος με 31,14 βαθμούς FIS ενώ στο γιγαντιαίο (17/12) τερμάτισε πέμπτος με 50,59 βαθμούς FIS.

O Βαλκαρέντζι Μάξ ”πήρε μπροστά” και με την επίδοση του στο Σύνθετο δείχνει να επανέρχεται με αξιώσεις στην υπόθεση πρόκριση των Ολυμπιακών αγώνεων. Στην Arosa της Ελβετίας (17/12) τερμάτισε 55ος με 77,29 βαθμούς FIS ενώ σε απόσταση αναπνοής 59ος με 81,18 βαθμούς FIS τερμάτισε ο Συκαράς Κώστας.

Στο Kopaonik (17-18/12) της Σερβίας η Ράλλη κέρδισε δύο αργυρά μετάλλια και συνεχίζει να αποτελεί την καλύτερη αθλήτρια των Αλπικών, ενώ στο Strobl της Αυστρίας με τη 18η θέση κατάταξης και τους 72,54 βαθμούς FIS βελτίωσε τη βαθμολογία της. Η Σαμαρινού Μαρία έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει τις επιδόσεις της Ράλλης, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο. Η προσπάθεια της είναι όμως αξιοσημείωτη.

Οι αθλητές μας κάνουν συνεχώς προσωπικές υπερβάσεις και το ποιος θα προκριθεί τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες – ο μεγάλος στόχος των περισσοτέρων – θα κριθεί την τελευταία ημερομηνία των αγώνων πρόκρισης (19 Ιανουαρίου 2014).