Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Αυλαία του εθνικού πρωταθλήματος

Ένα εξαιρετικό αγωνιστικό διήμερο πραγματοποιήθηκε τις 4-5 Απριλίου 2015 στο Χ/Κ Καιμακτσαλάν του όρου Βόρρας, με συντελεστές τα σωματεία Αλπίς και ΟΧ Έδεσσας (οργανωτές), την ΕΟΧ και τη Δ/νση του Χ/Κ που αποτελεί πάντα ένθερμο υποστηρικτή της αγωνιστικής χιονοδρομίας. Η ΕΟΧ εισήγαγε στο πρόγραμμά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της δύο αγωνίσματα (SG και SC), που είχαν πολλά χρόνια να πραγματοποιηθούν στην χώρα μας, ενώ το ομαδικό παράλληλο είναι ένα καινούργιο ολυμπιακό αγώνισμα που διεξήχθη για πρώτη φορά.

Αγωνιστικά ο Συκαράς Κώστας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και νικητής των δύο αγωνισμάτων στην κατηγορία αντρών. Είχε επίσης τον καλύτερο χρόνο σε όλες τις κατηγορίες στο SG. Στους Νέους ο Αντωνίου Γιάννης πήρε τα δύο χρυσά μετάλλια, επίσης, στα δύο αγωνίσματα και είχε τον καλύτερο χρόνο στο SC στη γενική κατάταξη αφού έκανε εξαιρετικό αγώνα στο slalom. Στους εφήβους ο Μάντσιος Βασίλειος έκανε το καλύτερο φετινό αγώνα και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα δύο αγωνίσματα. Στους Παίδες ο Σταύρος Τσιοβόλος ήταν ο μεγάλος νικητής των δύο αγωνισμάτων.

Στις γυναίκες η Ράλλη Σοφία πρόσθεσε άλλα δύο κύπελλα στην συλλογή της αφού επικράτησε και στα δύο αγωνίσματα. Στις νέες η Σαμαρίνου Μαρία πήρε τον τίτλο της πρωταθλήτριας και τα χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα SG και SC. Στις νεανίδες η Μάντσιου Αναστασία ήταν εξαιρετική στο GS, είχε τον καλύτερο χρόνο στην γενική κατάταξη, και ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος στα δύο αγωνίσματα της ημέρας. Στις κορασίδες η Μπόσμαλη Ευδοκία ήταν ασυναγώνιστη και αναδείχτηκε στα δύο αγωνίσματα πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Το ομαδικό παράλληλο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Απριλίου με την συμμετοχή 13 ομάδων από επτά σωματεία. Τελικά μετά από ένα «μαραθώνιο» επικράτησε ο ΕΟΣ Νάουσας  με τους αθλητές Μπακαλιό Δημήτριο και Μάντσιο Βασίλειο και τις αθλήτριες Μάντσιου Αναστασία και Ράλλη Σοφία.

Η χρονιά τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις και ένα τεράστιο πρωτάθλημα με πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες ολοκληρώθηκε με αναίμακτα συναισθήματα αλλά τελικά με θετικό πρόσημο σε όλα τα επίπεδα, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά.

DSCF8159

DSCF8156

DSCF8091DSCF8086