Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Πρεμιέρα στα Καλάβρυτα

Ξεκινάει από τα Καλάβρυτα, αυτό το Σαββατοκύριακο, το εσωτερικό αγωνιστικό πρόγραμμα της χιονοδρομίας για το 2015.  Αύριο και μεθαύριο θα διεξαχθεί το 1ο Κύπελλο Ελλάδος, στα αλπικά αγωνίσματα, για τις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων (Π1-Κ1 & Π2-Κ2), με ρεκόρ συμμετοχών 10ετίας, αφού οι αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος έφθασαν τους 153, από ολόκληρη την χώρα.

«Είμαστε πανέτοιμοι για τους αγώνες», δήλωσε ο νέος Γενικός Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Λεωνίδας Σπυρόπουλος.

Για να συμπληρώσει ο Νίκος Γιαννούλης, Ταμίας της ΕΟΧ και υπεύθυνος των αλπικών αγωνισμάτων… «Το αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς ξεκινάει ιδανικά για την χιονοδρομία και τα αλπικά. Οι συνθήκες είναι ιδανικές εδώ στα Καλάβρυτα και το χιόνι εξαιρετικό. Όσο για τους ανθρώπους του χιονοδρομικού κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πάνε όλα καλά. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα έχουμε μια σπουδαία διοργάνωση στην οποία θ’ αγωνισθούν όλοι οι αυριανοί πρωταθλητές».

«Η χρονιά ξεκινάει πολύ ελπιδοφόρα. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή που έσπασε το ρεκόρ 10ετίας, το εξαιρετικό χιόνι που υπάρχει στα Καλάβρυτα, αλλά και η άψογη συνεργασία με τους ανθρώπους του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και ειδικά με τον νέο γενικό διευθυντή Λεωνίδα Σπυρόπουλο, που προσάρμοσαν το δικό τους πρόγραμμα στις δικές μας ανάγκες, μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους ότι θα έχουμε μια θετική χρονιά για την Ελληνική χιονοδρομία», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Χ.) Τιμολέων Τσουρέκας.

Διοργανωτές είναι οι ΕΟΣ Πατρών, ΕΟΣ Τρίπολης, ΑΧΟ Αχαΐας, αύριο Σάββατο θα γίνει η τεχνική κατάβαση και την Κυριακή η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση. Τεχνικός Εκπρόσωπος των αγώνων είναι η Μαρία Μαγγιώρη, Έφορος αγώνα ο Νίκος Γιαννούλης και Έφοροι πίστας οι Νίκος Άρμπης, Παναγιώτης Τζούδας.

al8